SÖNDAGSSCEN: Titta ut Rut med Pelikanteatern

En nyskriven föreställning om mod i och utanför en rosa och orange rustning. Det handlar också om den stora världen utanför, som är ny och spännande samt om den trygga världen därinne. Det här är en föreställning i det lilla formatet inbäddad i färg och form, humor och musik. För barn mellan 0–3 år.
Vem är Rut om hon stannar där inne? Vem är hon om hon tittar ut? Och om hon tar hela klivet ut blir hon en annan då? Är alla tår och fötter och fingrar med på resan? Kommer ljuden bli annorlunda? Kommer rörelserna bli likadana? Kommer andra att titta på henne? Det frasar och gnistrar och ploppar och blippar runt Rut. Ett litet kliv för mänskligheten men ett stort kliv för Rut. Precis som alla steg utanför lådan är för alla människor.

Pelikanteatern kommer alltid att försvara den lilla människans rätt att synas och ta plats. De jobbar med nyskriven dramatik och specialkomponerad musik. Poetiskt och musikaliskt, med humor och ett egensinnigt språk, där den där lilla världen blir stor och synlig. Sedan 2013 har de riktat in sig på scenkonst för de allra minsta, barn som är 0–3 år. Deras ambition är alltid att konsten ska tala till alla, oavsett ålder, kön och bakgrund.

Ålder: 0–3 år
Längd: 20 minuter