SÖNDAGSSCEN: Snö med Dockteater Tittut

Teater Tittut tittar norrut i sin senaste föreställning. Den här pjäsen handlar om en liten äventyrlig renkalv som kommer bort från sin hjord och som stöter på andra djur i ett storslaget fjällandskap. Genom dans och dockor gestaltas livet i den samiska fjällvärlden. Föreställningen passar alla utvecklingsnivåer från fyra år och uppåt.

I Snö följer vi en renkalv som kommer bort från sin hjord. Rädd och vilse möter den några av alla de djur som håller till i fjällvärlden. De snabba hararna och rytmiska lämlarna förstärks med ljudeffekter och musik som för berättelsen framåt. Renkalven möter allt med stor nyfikenhet tills björnen kommer, stor och obeveklig men kanske något sömnig efter att ha legat i sitt ide. När vinter blir till vår och isen spricker fångas den lilla kalven till slut in och blir återförenad med sin hjord, nu med en öronmärkning som matchar de andras.

I över 40 år har Tittut skapat engagerande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med fokus på de yngsta barnen och med ambitionen av att vara angelägen och nyskapande. Många av våra besökare debuterar som publik och vi vill att deras första möte med teatern ska bli minnesvärt och lustfyllt. Efter många års erfarenhet vet Teater Tittut att introduktionen är viktig. Varje föreställning inleds med mötet mellan skådespelare och publik i foajén för att skapa förtroende och nyfikenhet.
Snö blev utvald till Barn och ungdomsbiennalen BIBU 2022 och att representera svensk scenkonst för barn 2023 via Swedstage.

Föreställningen ingår i Tema funktion.

Ålder: från 4 år
Längd: 40 minuter