SÖNDAGSSCEN: Historien om Bodri med Teater Barbara

Hunden Bodri är navet i Teater Barbaras nya föreställning Historien om Bodri. Pjäsen är baserad på Hédi Frieds och Stina Wirséns barnbok med samma titel som kom ut 2019. Det här är en poetisk dockteaterföreställning och ett vittnesmål om Förintelsen ur barnets perspektiv. Familjeföreställning från åtta år.

Hédi och hennes familj blir under andra världskriget deporterade till Auschwitz och kvar hemma på gården blir hunden Bodri. Hédi och hennes syster Livia förlorar sina föräldrar i lägret men flickorna överlever. De tänker ofta på den lyckliga tiden då de var tillsammans med sin vän. Och medan årstiderna skiftar till vinter, vår, sommar och höst väntar den trofasta Bodri i trädgården under trädet där de brukade klättra och leka. Vid befrielsen 1945 återvänder systrarna till sitt hus och återförenas med sin kära Bodri som väntat på dem.
Teater Barbara är en professionell teatergrupp från Stockholm. Deras vision är att göra världen lättare att växa i. Teater Barbara gör föreställningar för alla åldrar kring ämnen som kommer från sagornas, myternas och legendernas värld, från klassisk litteratur eller aktuella händelser i vårt samhälle. Deras konstnärliga uttryck är en sammansmältning av klassisk teater, mim, musik och rörelser.

Ålder: från 8 år
Längd: 45 minuter