Robin Jonsson – Alone together

Det är inte första gången Dansens Hus har äran att visa Robin Jonssons unika scenkonst. Så sent som förra året fick publiken möta hans TV-spelsinspirerade dansverk i sällskap med den bedårande roboten Alex. Den här gången besöker han oss digitalt, genom ett par VR-glasögon, helt obegränsad av vår verklighet.
I Alone Together tar sig Robin Jonsson an Virtual Reality för att utveckla ett alldeles nytt live-format. Som publik kliver du in i ett tomt rum och får ett par VR-glasögon. Någon helt annanstans finns Robin och Alex. Virtuellt möts sedan era världar när ni kliver in i varandras universum.

Med spjutspetsteknologi och med en svårslagen uppfinningsrikedom breder Jonsson ut ett virtuellt scenrum med förbehållslösa möjligheter. Alone Together är ett försök att överföra det som är essentiellt i scenkonsten – närvaro, intimitet och exklusivitet – till den digitala miljön. Online, med interaktiva verktyg och i realtid får publiken möjlighet att uppleva och medskapa danskonst i en digital världs nästintill oändliga kapacitet.

Sinnen, rörelse och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk. Han har under hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin liksom den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra scenkonstfältet. Stabilt, intuitivt och innovativt skapar Jonsson verk som både förundrar och fascinerar.