Outdoor Kids Adventure Weekend. Sjöviken, Ätran, 18-19 Juni 2022

Sjöviken, Ätran och Falkenbergs äventyrsprogram
Välkommen till Sjöviken, Ätran i Falkenberg, platsen för alla som gillar friluftsliv och äventyr! I hjärtat av Halland ligger Falkenberg som bjuder på en kust kantad av underbara sandstränder och ett inland rikt på naturupplevelser. Vid strandkanten till Eseredssjön i Ätran, strax i utkanten av Fegenområdets fantastiska natur, slår vi upp vårt Basecamp. Här hittar du Ätrans Turist & Fritid som är den perfekta platsen för den nyfikna upptäckaren.

Det finns ett tempererat utomhusbad, bastu med utsikt över sjön, kanoter att paddla ut i sjön med och vackra vandrings- och cykelspår att utforska. Oavsett om du är nybörjare i naturen eller redan erfaren kommer du garanterat att hitta aktiviteter här som passar dig och dina förutsättningar. Vi utlovar en upplevelse med magisk natur och ett äventyr du sent kommer glömma.

TURNEPLAN
18-19 juni Sjöviken, Ätran, Falkenberg
2-3 juli Vimmerby Camping, Småland
9-10 juli Askersund Outdoor, Borgmästarholmen, Askersund
13-14 augusti KronoCamping, Saxnäs, Öland
20-21 augusti Västervik Resort, Småland
27-28 augusti Falsterbo Camping & Resort, Skåne

ÖPPETTIDER
Lördag kl.10:00 – 17:00
Söndag kl.10:00 – 16:00

AKTIVITETER
– Täljkurs – Barn och vuxna lär sig hantera kniv och tälja säkert. Tillsammans täljer vi ett metspö som riggas med metrev, krok och flöte.
– Prova på paddling – Paddling med kajaker, kanoter, packrafts eller SUP.
– Vem är Outdoor Kids storfiskare? – Leta bete, gå sedan och fiska med framställt metspö från täljskolan.
– Vandring – Barnen får upptäcka områdets natur med alla sina fem sinnen. Under turen kommer barnen genomföra olika spännande aktiviteter i naturen.
– Matlagning med Muurikka – Tillaga vildmarksraggmunk med fläsk eller svamp över öppen eld. Serveras med lingonsylt. Förbokning som en del av lunch.
– Äventyrsskola – Hur renar man vatten bäst? Vad kan man äta? Hur gör man eld utan tändstickor? Lär dig detta och mer i äventyrsskolan.

Aktiviteterna är preliminära och uppdateras löpande och kommer att skilja sig från ort till ort.

Se detaljerat program
svnhttp://noaoutdoorkids.se/
Fria aktiviteter varje dag
– Fiske
– Varpa
– Dart
– Kubb
– Bad
– Bastu kan bokas på plats

Äventyrspass 125:- pp
Barn eller vuxen som bokar får en Bandana som även används i en av aktiviteterna. Passet är personligt gäller för hela helgen. Begränsat antal äventyrspass – först till kvar gäller!

Måltider och boende
Under Outdoor Kids finns även möjligheter att stanna över hela helgen. Bo i egen husbil med självhushållning och passa på att besöka Ätran Turist badanläggning som ligger i anslutning till Outdoor Kids.
Se mer om hur du bokar boende på vår hemsida noaoutdoorkids.se.
Programmet för Outdoor Kids och många andra äventyr finns även i appen NOA Nordic Outdoor Adventures.

Sjöviken, Ätran, Falkenberg Ätrans Turist & Fritid Eseredsvägen 3 311 51 Ätran Tel: +46 (0) 346-604 95 Mail:info@atransturist.seHemsida: https://atransturist.se/