LOLLAPALOOZA STOCKHOLM JULY 2-4 2021 – ACCESSIBLE TICKETS

Tillgänglighetsplatser

Viktigt information gällande tillgänglighetsplatser för Lollapalooza Stockholm 2021.

Om du har en funktionsnedsättning köper du en tillgänglighetsbiljett. Du har även möjlighet att ta med en ledsagare utan kostnad. För att ta del av denna service ska du och din ledsagare kunna visa upp intyg vid festivalentrén.

Hur köper jag tillgänglighetsbiljett?
Tillgänglighetsplatser kan du boka online via ticketmaster.se. Det går även bra att boka en kostnadsfri ledsagarbiljett i samband med ditt köp. Alternativt kan du ringa Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77 så hjälper dom dig med din bokning.

Behöver ledsagare köpa egen biljett?
En (1) ledsagare går med utan extra kostnad, under förutsättning att hen finns tillgänglig att hjälpa dig under hela din vistelse och vid en eventuell evakuering, men måste ha egen biljett. Ledsagarebiljetten lägger du enkelt till under andra steget i köpprocessen.

Kan jag ta med 2 ledsagare?
Ja. Om du kan styrka att du är i behov av fler ledsagare erbjuder vi ytterligare en ledsagarbiljett utan extra kostnad. Extra ledsagarbiljetter går endast att boka via Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77, eller på plats i Biljettservice under festival dagarna.

Hur får min ledsagare tillgång till festivalen?
Du och din ledsagare måste ha följe när ni går igenom inpasseringen till festivalen. Ledsagarebiljetten är endast giltig tillsammans med en tillgänglighetsbiljett. Du kan även komma att behöva visa upp ett ledsagare intyg i entrén.

Vad gäller om jag inte sitter i rullstol men har annan funktionsnedsättning – tex synskada?
Har du en annan funktionsnedsättning och är i behov av ledsagare går det bra att boka en tillgänglighetsbiljett med fri ledsagare online via ticketmaster.se alternativt via Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77. Vänligen notera att intyg ska medföras och visas upp i festivalentrén för både ledsagaren och personen med funktionsnedsättning.

Kan man ta med sig rullator eller permobil in på eventet?
Ja, det går bra att ta med sig rullator och permobil in på eventet.

Jag har en ledarhund/assistanshund, kan den följa med in på eventet?
Ja, det går bra att ta med ledarhund/assistanthund om du är i behov av det. Intyg där det framgår att det är en ledarhund/assistanshund kan behöva visas upp i entrén.

Finns hörslinga tillgängligt?
Nej, det finns inga hörslingor tillgängliga på evenemanget.

Finns det tillgänglighetstoaletter på området?
Ja. Tillgänglighetstoaletter kommer att finnas på festivalen.

Hur är framkomligheten på festivalområdet?
Gärdet är ett naturområde som vi vill hålla så grönt och naturligt som möjligt. Vi gör trots det vårt bästa för att öka framkomligheten på området, men framkomligheten kommer att vara något begränsad då marken inte kommer att kunna vara helt plan. En grusväg sträcker sig till flera platser runt festivalområdet, men på större delen av området är underlaget grästäckt.

Kan jag få en karta över området?
Karta på festival området kommer publiceras på www.lollastockholm.com närmare evenemanget så håll utkik där!

Finns det avsedda platser för rullstolar vid scenen/scenerna?
Rullstolsramp erbjuds vid de största scenerna. Ramperna kan ta ett begränsat antal och erbjuds i mån av plats. Önskar du se en specifik artist rekommenderar vi att du är ute i god tid.

Jag sitter inte i rullstol men har annan funktionsnedsättning, kan jag nyttja ramperna?
Ja, det går bra att nyttja ramperna om du har en funktionsnedsättning som kräver det. Ramperna tar ett begränsat antal och erbjuds i mån av plats. Önskar du se en specifik artist rekommenderar vi att du är ute i god tid.

Vi är en del av ett större sällskap, får dom följa med mig upp på rampen eller är det bara jag och ledsagaren som får vistas där?
Ditt sällskap får gärna följa med upp på rampen i mån av plats. Festivalbesökare med funktionsnedsättning kommer att ha förträde.

Jag behöver ta med mig medicin, vad är tillåtet?
Behöver du ta med receptbelagda mediciner till festivalen ber vi dig medföra recept/läkarintyg för en smidig genomgång vid entréerna. För att underlätta muddringen på plats skulle vi uppskatta om ni informerar säkerhetsvakterna vad ni har med er och har intyg redo vid inpasseringen.

Finns det handikappsparkering på området?
Nej, vi erbjuder ingen parkering på området. Är du i behov av parkering hänvisar vi till Stockholm Parkering.

Jag behöver byta ledsagare mellan dagarna, går det?
Ja, din ledsagare kan ersättas av en annan under festivalen: när din ledsagare lämnar området, kan en annan komma in och ta över. Vänligen besök Biljettservice när du anländer till festivalen för vidare instruktioner. Notera att festivalarmbandet blir ogiltigt och inte ersätts om ni klipper armbandet själva.

Jag har vissa specialbehov, vart kan jag vända mig?
Om du har frågor eller specielbehov som vi kan ta hänsyn till, vänligen kontakta info@lollastockholm.com

Jag önskar köpa en Platinum biljett men valmöjligheten finns inte på tillgänglighetseventet, vart vänder jag mig?
Vad kul att du önskar ta del av Lollapaloozas Platinum upplevelse! Av praktiska skäl erbjuds inte Platinum på tillgänglighetseventet men du är varmt välkommen att maila oss på info@lollastockholm.com så hjälper vi dig mer än gärna.