Du missar väl inte MGMT i Stockholm på Cirkus?

MGMT

Det började med performance art och mynnade ut i världsturnéer. MGMT gick från intern lekstuga till att bli allas älsklingar på kort kort tid. Men det var inte utan substans, musikaliskt eller imundigat; det MGMT har i bagaget är flowerpoppiga små stycken som penetrerar våra hjärtan och hjärnor på det absolut mest underbara sätt.

MGMTs technicolor-synt och fluorescerande kaftanpop lyfts upp mot samma himmel som härbärgerar Timothy Learys skeva ande. I god projektilanda har den röjt undan alla hinder och landat och förankrat sig i våra huvuden. Ungdomens vilsna anthems ”Time To Pretend” och ”Kids” från dräpande debuten ”Oracular Spectacular” är fabulösa stapelvaror i den psykedeliska musikkorridoren och säg den som inte nynnat med i dessa på ett eller annat sätt. Nej, just det. Den subkulturellt kände legenden Sonic Boom producerade uppföljaren ”Congratulations”, en skiva vars twistade krautpop fick oss alla att drägla lite lätt från båda mungiporna.

I tre år har MGMT svettats för att få fram deras tredje album. Fantastiska ”Alien Days” som finns i liveversion i Internets alla hörnor och vrår framkallade, åtminstone hos oss, en stark längtan efter en större dos. Och det är med denna låt och sitt tredje album som MGMT kommer till Sverige för en kväll då vi kan välja bort tristess och depressioner. Ni vet att det är sant.