Bok & Bild – Catti Brandelius

Catti Brandelius – Om musikens roll och potential i konsten och i den stora kampen

Catti Brandelius antar olika skepnader. Hon utnämnde sig själv till Miss Universum som var högljudd och krävande och ville inte behaga världen utan snarare förändra världen så att den skulle behaga henne. Efter att ha varit den vackraste i världen blev hon sedan ”Profesora”, en självproklamerad professor och folkbildare som for på en landsomfattande föreläsningsturné med berättelser om framstående kvinnor och ställde sig själv och publiken frågor som: Vem äger kunskap? Vems kunskap är det som räknas?

Sen var det dags att bli man. Hennes pappa hade alltid sjungit mycket Taube när hon var liten. Därför längtade hon efter att bli sjöman när hon blev stor. Men sen blev hon ju kvinna och vad skulle hon bli då? Carmencita? Hon blev Evert Taube. Efter det har hon bl a iklätt sig rollen som Elitakrobaten.

Catti Brandelius för ett samtal med Galleri Syster men också välbehövlig kampsång. Under programpunkten genomgår Catti ett kompendium av kampsånger som bl a de deltagande kvinnorna i Galleri Systers tidigare projekt Kvinnlig Kulturbaserad Historieskrivning i Norr har valt ut.

Rullstolsplats bokas via Kulturens Hus biljettkassa
0920-455900

Arr: Kulturens Hus i samarrangemang med Galleri Syster